Ontstoppen WC

Geplaatst op 27/03/2019

Als u wilt doorspoelen en het water langzaam naar boven komt, is het dringend tijd om uw WC te laten ontstoppen. Een verstopping kan vaak voor een onaangename geur zorgen.

Hiervoor schakelt u best een vakman in, want een chemisch ontstoppingsmiddel zal het probleem niet oplossen. Bovendien is het belangrijk om schade aan de leiding te verhinderen.

WC-verstopping opsporen

Voor we met het ontstoppen van de WC kunnen beginnen, moeten we eerst vaststellen waar de verstopping zich bevindt. Het probleem kan zich in het sanitair, de leiding of nog veel dieper voordoen. Dan zit de verstopping waarschijnlijk ter hoogte van de riolering.

Aan de hand van camera-inspectie kan onze ontstoppingsdienst de verstopping in de WC opsporen. Naast de locatie van de verstopping kunnen we ook de oorzaak achterhalen. Dat kan zowel een verzakking, een constructiefout, als een ingegroeide boomwortel zijn. Vaak ontstaat het probleem ook door verkalking. Kalkaanslag zorgt voor urinesteen in de leiding. Dat kan op een efficiënte manier verwijderd worden.

Contacteer Algemene Kortrijkse Ontstoppingsdienst voor een spoedige interventie. We garanderen een efficiënte oplossing voor uw probleem. Daarnaast geven we u advies zodat u een toekomstige WC-ontstopping kunt vermijden.