Ontstopping van wc - Ontstoppen keukenafvoer

Geplaatst op 05/07/2019

Ontstopping van wc

 

Oorzaken verstopt toilet

 

Ontstopping van wc is vaak nodig omdat er maar al te vaak zaken in het toilet belanden die er niet in mogen. Zo horen condooms, vochtige doekjes, toiletblokjes enzovoort thuis in de vuilbak en niet in het toilet. Het is dus zeer belangrijk dat enkel wc-papier, uitwerpselen en water worden doorgespoeld.

 

Door de combinatie van kalk met zouten uit de urine kan er urinesteen ontstaan in het toilet. Bij langdurige ophopingen zal de urinesteen uitgroeien tot een blokkade waardoor de leidingen verstopt raken.

 

In de afvoerbuizen van een toilet kan er kalkaanslag voorkomen. Als deze hardnekkig is, zal na verloop van tijd de opening van de afvoerbuis kleiner en kleiner worden. Daardoor zal het water niet meer goed doorlopen.

 

Ontstoppen keukenafvoer

 

Oorzaken verstopte keukenafvoer

 

Het ontstoppen van een keukenafvoer is noodzakelijk als deze verstopt is door bijvoorbeeld etensresten. Het afspoelen van borden in de gootsteen of potten en andere zaken in de afwasmachine kunnen na verloop van tijd een verstopping veroorzaken. Het is dus belangrijk om uw borden en andere dingen eerst te reinigen.

 

Ook zeepresten kunnen een verstopping veroorzaken. De resten zullen zich ophopen in de afvoerbuis waardoor de opening steeds kleiner en kleiner zal worden. Uiteindelijk zal er dus geen water meer kunnen doorlopen.

 

Ook in de keuken kan kalkaanslag zorgen voor een verstopping. Het principe is net hetzelfde als eerder vermeld.

 

Ontstopping van wc of ontstoppen keukenafvoer voorkomen

 

U kunt voorkomen dat uw toilet of keukenafvoer verstopt raakt door regelmatig uw beerput of septische put te ledigen. De bacteriën in uw put moeten te veel afbreken en kunnen dit niet aan. Daardoor stijgt de sliblaag en verstopt de afvoer uiteindelijk.

 

Een breuk in de afvoerbuis of verzakking van de afvoerbuizen is iets waar niemand is op voorzien. Algemene Kortrijkse Ontstoppingsdienst voert voor u deze herstellingswerken zo snel mogelijk uit.

 

Ontstopping van wc of ontstoppen keukenafvoer? Contacteer Algemene Kortrijkse Ontstoppingswerken. Het is belangrijk dat deze problemen zo snel mogelijk verholpen worden.